|
2024-01-30 21:41:05, kedd
|
|
|
A növényi alapú étrend előnyei - gyulladást csökkent és minimalizálja a krónikus betegségek kockázatait
A növényi alapú étrend mellett nagyon sok minden szól. Nemcsak a bolygónkkal teszünk jót, ha az étrendünk javarészt növényi táplálékokból áll, de az egészségünkkel is, nem mellesleg sokkal olcsóbb étkezési alternatíva, mintha folyamatosan mindig csak húst ennénk. A növényi alapú étrendnek, a vegán életmódnak nagyok sok előnye és pozitívuma van. Mutatjuk is, melyek ezek.
A növényi alapú étrend azért is nagyon hasznos, mivel csökkenti a gyulladást a szervezetben. Ha gyulladás alakul ki a szervezetben, sokkal jobban ki vagyunk téve nemcsak a fertőzéseknek, de a krónikus betegségeknek is.
A gyakori húsfogyasztás nemcsak a gyulladást növelheti meg a szervezetben, hanem a krónikus betegségek kockázatait is, ilyen például a cukorbetegség. Egy tanulmány szerint a vörös hús például sok vasat tartalmaz, amely nagy mennyiségben ártalmas az egészségre, és még a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását is okozhatja.
A növények sok rostot tartalmaznak, ellenben csak kevés kalória és koleszterin van azokban, így a szív- és érrendszer egészségét is védik.
A legújabb kutatások és tanulmányok eredményei és leírásai szerint szoros kapcsolat áll fenn a húsfogyasztás és a veseelégtelenség között. A növényi alapú étrend azonban jót tesz az általános egészségnek és segíthet a vérnyomás csökkentésében is. Ezzel nemcsak a vesebetegségeket, hanem a veseelégtelenséget is elkerülhetjük.
Amennyiben sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest és gabonát fogyasztunk, akkor ezzel csökkenhet az úgynevezett rossz koleszterin szintje, ami megint csak minimalizálja a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A növényi alapú étrend csökkenti az összkoleszterinszintet, az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet, amivel jelentősen enyhíthetők a szívbetegségek kockázatai.
Egy tanulmány szerint csökkent a kognitív károsodás és hanyatlás kockázata azoknál az idősebb embereknél, akik növényi alapú étrenden éltek. A növényi alapú étrendet követő embereknél alacsonyabb volt a memória és a gondolkodási készségek hanyatlásának kockázata.
Egy ilyen típusú étrend jó hatással van a bélrendszer egészségére is. Nemcsak az emésztést javítják a rostokban bővelkedő növények és zöldségek, hanem a rákos betegségek kockázatait is minimalizálják. A növényi alapú étrend akár 35%-kal is csökkentheti a rákos betegségek kockázatait. Ezen kívül a csontritkulás rizikója is jelentősen csökkenhet.
Egyre több sportoló tér át a növényi alapú étrendre. A szívegészséges ételek, például a gyümölcsök és a zöldségek, a hüvelyesek és a diófélék szintén a növényi alapú ételek listáját színesítik. Ezeknek a növényeknek a gyulladáscsökkentő és az immuntámogató tulajdonságai szintén nagyon pozitívan hatnak a sportolók és más emberek egészségére. Nemcsak a civil emberek, hanem sportolók is küzdhetnek betegségekkel. Egy sportoló, aki autoimmun betegséggel küzd, áttért a vegán életmódra, minek hatására nem kellett többet vényköteles gyógyszert szednie a betegsége miatt. Mindezt a növényi táplálkozás pozitív hatásainak köszönhette.
Az alacsony zsírtartalmú, magas rosttartalmú étrend bizonyítottan csökkenti a gyulladást, így ez a tény azok számára igazán jó hír, akik évek óta ízületi gyulladással küzdenek. Már két hét alatt is jelentős javulás tapasztalható a fájdalom szintjében és a motoros funkciókban.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: veseelégtelenség, vesebetegségeket, csökkentésében, egészségünkkel, minimalizálják, szívegészséges, szívbetegségek, cukorbetegség, bizonyítottan, csontritkulás, táplálékokból, immuntámogató, tulajdonságai, elkerülhetjük, betegségekkel, tapasztalható, betegségeknek, fertőzéseknek, minimalizálja, húsfogyasztás, hanyatlásának, csökkentheti, szervezetben, rosttartalmú, folyamatosan, mennyiségben, gyulladással, tartalmaznak, kialakulását, zsírtartalmú, gondolkodási, egészségére, koleszterin, alacsonyabb, úgynevezett, betegséggel, növényi alapú, krónikus betegségek, bolygónkkal teszünk, étrendünk javarészt, vegán életmódnak, krónikus betegségeknek, gyakori húsfogyasztás, gyulladást növelheti, tanulmány szerint, 2-es típusú, legújabb kutatások, veseelégtelenség között, általános egészségnek, vérnyomás csökkentésében, úgynevezett rossz, szívbetegségek kockázatai,
|
|
|
|
növényi alapú, krónikus betegségek, bolygónkkal teszünk, étrendünk javarészt, vegán életmódnak, krónikus betegségeknek, gyakori húsfogyasztás, gyulladást növelheti, tanulmány szerint, 2-es típusú, legújabb kutatások, veseelégtelenség között, általános egészségnek, vérnyomás csökkentésében, úgynevezett rossz, szívbetegségek kockázatai, kognitív károsodás, idősebb embereknél, gondolkodási készségek, ilyen típusú, bélrendszer egészségére, emésztést javítják, rostokban bővelkedő, rákos betegségek, csontritkulás rizikója, szívegészséges ételek, diófélék szintén, immuntámogató tulajdonságai, civil emberek, vegán életmódra, betegsége miatt, növényi táplálkozás, alacsony zsírtartalmú, tény azok, fájdalom szintjében, motoros funkciókban, veseelégtelenség, vesebetegségeket, csökkentésében, egészségünkkel, minimalizálják, szívegészséges, szívbetegségek, cukorbetegség, bizonyítottan, csontritkulás, táplálékokból, immuntámogató, tulajdonságai, elkerülhetjük, betegségekkel, tapasztalható, betegségeknek, fertőzéseknek, minimalizálja, húsfogyasztás, hanyatlásának, csökkentheti, szervezetben, rosttartalmú, folyamatosan, mennyiségben, gyulladással, tartalmaznak, kialakulását, zsírtartalmú, gondolkodási, egészségére, koleszterin, alacsonyabb, úgynevezett, betegséggel, érrendszeri, fogyasztunk, bélrendszer, köszönhette, kockázatait, tanulmányok, bolygónkkal, egészségnek, enyhíthetők, funkciókban, növényeknek, vényköteles, táplálkozás, alternatíva, egészségre, betegségek, embereknél, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4013
- e Hét: 28904
- e Hónap: 60390
- e Év: 265091
|
|
|