Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A növényi alapú étrend előnyei
  2024-01-30 21:41:05, kedd
 
  A növényi alapú étrend előnyei - gyulladást csökkent és minimalizálja a krónikus betegségek kockázatait

A növényi alapú étrend mellett nagyon sok minden szól. Nemcsak a bolygónkkal teszünk jót, ha az étrendünk javarészt növényi táplálékokból áll, de az egészségünkkel is, nem mellesleg sokkal olcsóbb étkezési alternatíva, mintha folyamatosan mindig csak húst ennénk. A növényi alapú étrendnek, a vegán életmódnak nagyok sok előnye és pozitívuma van. Mutatjuk is, melyek ezek.

A növényi alapú étrend azért is nagyon hasznos, mivel csökkenti a gyulladást a szervezetben. Ha gyulladás alakul ki a szervezetben, sokkal jobban ki vagyunk téve nemcsak a fertőzéseknek, de a krónikus betegségeknek is.

A gyakori húsfogyasztás nemcsak a gyulladást növelheti meg a szervezetben, hanem a krónikus betegségek kockázatait is, ilyen például a cukorbetegség. Egy tanulmány szerint a vörös hús például sok vasat tartalmaz, amely nagy mennyiségben ártalmas az egészségre, és még a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását is okozhatja.

A növények sok rostot tartalmaznak, ellenben csak kevés kalória és koleszterin van azokban, így a szív- és érrendszer egészségét is védik.

A legújabb kutatások és tanulmányok eredményei és leírásai szerint szoros kapcsolat áll fenn a húsfogyasztás és a veseelégtelenség között. A növényi alapú étrend azonban jót tesz az általános egészségnek és segíthet a vérnyomás csökkentésében is. Ezzel nemcsak a vesebetegségeket, hanem a veseelégtelenséget is elkerülhetjük.

Amennyiben sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest és gabonát fogyasztunk, akkor ezzel csökkenhet az úgynevezett rossz koleszterin szintje, ami megint csak minimalizálja a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A növényi alapú étrend csökkenti az összkoleszterinszintet, az LDL-koleszterin-szintet és a trigliceridszintet, amivel jelentősen enyhíthetők a szívbetegségek kockázatai.

Egy tanulmány szerint csökkent a kognitív károsodás és hanyatlás kockázata azoknál az idősebb embereknél, akik növényi alapú étrenden éltek. A növényi alapú étrendet követő embereknél alacsonyabb volt a memória és a gondolkodási készségek hanyatlásának kockázata.

Egy ilyen típusú étrend jó hatással van a bélrendszer egészségére is. Nemcsak az emésztést javítják a rostokban bővelkedő növények és zöldségek, hanem a rákos betegségek kockázatait is minimalizálják. A növényi alapú étrend akár 35%-kal is csökkentheti a rákos betegségek kockázatait. Ezen kívül a csontritkulás rizikója is jelentősen csökkenhet.

Egyre több sportoló tér át a növényi alapú étrendre. A szívegészséges ételek, például a gyümölcsök és a zöldségek, a hüvelyesek és a diófélék szintén a növényi alapú ételek listáját színesítik. Ezeknek a növényeknek a gyulladáscsökkentő és az immuntámogató tulajdonságai szintén nagyon pozitívan hatnak a sportolók és más emberek egészségére. Nemcsak a civil emberek, hanem sportolók is küzdhetnek betegségekkel. Egy sportoló, aki autoimmun betegséggel küzd, áttért a vegán életmódra, minek hatására nem kellett többet vényköteles gyógyszert szednie a betegsége miatt. Mindezt a növényi táplálkozás pozitív hatásainak köszönhette.

Az alacsony zsírtartalmú, magas rosttartalmú étrend bizonyítottan csökkenti a gyulladást, így ez a tény azok számára igazán jó hír, akik évek óta ízületi gyulladással küzdenek. Már két hét alatt is jelentős javulás tapasztalható a fájdalom szintjében és a motoros funkciókban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: veseelégtelenség, vesebetegségeket, csökkentésében, egészségünkkel, minimalizálják, szívegészséges, szívbetegségek, cukorbetegség, bizonyítottan, csontritkulás, táplálékokból, immuntámogató, tulajdonságai, elkerülhetjük, betegségekkel, tapasztalható, betegségeknek, fertőzéseknek, minimalizálja, húsfogyasztás, hanyatlásának, csökkentheti, szervezetben, rosttartalmú, folyamatosan, mennyiségben, gyulladással, tartalmaznak, kialakulását, zsírtartalmú, gondolkodási, egészségére, koleszterin, alacsonyabb, úgynevezett, betegséggel, növényi alapú, krónikus betegségek, bolygónkkal teszünk, étrendünk javarészt, vegán életmódnak, krónikus betegségeknek, gyakori húsfogyasztás, gyulladást növelheti, tanulmány szerint, 2-es típusú, legújabb kutatások, veseelégtelenség között, általános egészségnek, vérnyomás csökkentésében, úgynevezett rossz, szívbetegségek kockázatai,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Png ház  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Egy lelki imádság  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Egy hatékony szolga  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Reggel van  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  George Byron - Ahogy itt jár -...  A jó emberek mindig szépek mar...  Elköszönt  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  Még csak most kezdődik a nap  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Irgalom és ítélet  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Png cica  Kövesd a cowboyt!  Alvó cicák  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png rózsa csokor  Rátalálsz  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png cica  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
növényi alapú, krónikus betegségek, bolygónkkal teszünk, étrendünk javarészt, vegán életmódnak, krónikus betegségeknek, gyakori húsfogyasztás, gyulladást növelheti, tanulmány szerint, 2-es típusú, legújabb kutatások, veseelégtelenség között, általános egészségnek, vérnyomás csökkentésében, úgynevezett rossz, szívbetegségek kockázatai, kognitív károsodás, idősebb embereknél, gondolkodási készségek, ilyen típusú, bélrendszer egészségére, emésztést javítják, rostokban bővelkedő, rákos betegségek, csontritkulás rizikója, szívegészséges ételek, diófélék szintén, immuntámogató tulajdonságai, civil emberek, vegán életmódra, betegsége miatt, növényi táplálkozás, alacsony zsírtartalmú, tény azok, fájdalom szintjében, motoros funkciókban, veseelégtelenség, vesebetegségeket, csökkentésében, egészségünkkel, minimalizálják, szívegészséges, szívbetegségek, cukorbetegség, bizonyítottan, csontritkulás, táplálékokból, immuntámogató, tulajdonságai, elkerülhetjük, betegségekkel, tapasztalható, betegségeknek, fertőzéseknek, minimalizálja, húsfogyasztás, hanyatlásának, csökkentheti, szervezetben, rosttartalmú, folyamatosan, mennyiségben, gyulladással, tartalmaznak, kialakulását, zsírtartalmú, gondolkodási, egészségére, koleszterin, alacsonyabb, úgynevezett, betegséggel, érrendszeri, fogyasztunk, bélrendszer, köszönhette, kockázatait, tanulmányok, bolygónkkal, egészségnek, enyhíthetők, funkciókban, növényeknek, vényköteles, táplálkozás, alternatíva, egészségre, betegségek, embereknél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.